maandag 18 maart 2013

Steun tabaknee.nl


 Het rekeningnummer is 40.65.59.821 ten name van Stichting Rookpreventie Jeugd in Amsterdam. Geld dat hierop wordt gestort, is bestemd voor de website TabakNee.

1 opmerking:

  1. Gelukkig is het met het roken al een stuk beter gesteld, dan een aantal jaren terug. Iemand die niet geconfronteerd wil worden met sigarettenrook kan het in de meeste gevallen aan zich voorbij laten gaan. Kinderen in een gezin van rokers zijn alleen nog echt slecht af.
    Erger is het gesteld met Houtrook. In toenemende mate wordt er gebruik genaakt van hout als brandstof in open haarden en houtkachels. Er zijn er 1,3 miljoen en er komen er jaarlijks 30.000 bij, die allemaal ook nog eens steeds intensiever worden gebruikt.
    En deze kan je niet ontlopen. Hebben je buren een dergelijke kachel, dan komt de rook of je dat nu wil of niet je huis binnen. Houtrook bevat voor de gezondheid gevaarlijke stoffen waaronder het kankerverwekkende fijnstof PM2.5, PM 10 en Benzeen. In grotere hoeveelheden, dan wat vrijkomt door het verkeer. Fijnstof is zo goed als reukvrij en dermate "fijn" dat het door roosters en kieren ongemerkt de woningen van de buren binnendringt. En je kunt et niet ontwijken. Ook het sluiten van roosters helpt niet voldoende.
    Ongemerkt wordt de gezondheid van de buren van de stokers in gevaar gebracht. Wie gaat hier iets aan doen?

    BeantwoordenVerwijderen